Freitag, 23. Oktober 2009

Mein letzter Tag in CZ - My last day in CZ

Chodovar Bierbrauerei / Chodovar Brewery


Seit gestern Abend bin ich wieder zu Hause. Die Rückreise war lang und anstrengend, aber mit schönen Pausen.
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Zum einen haben wir kurz vor der Grenze ein schönes Restaurant entdeckt, zum anderen waren wir nach der Grenze in einem Werksverkauf von Dibbern-Porzellan (hierüber werde ich noch bloggen).
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Das Restaurant gehört zu einer Familienbrauerei in Chodove Plane kurz vor Cheb (Eger) und ist Teil einer großen Anlage, die komplett restauriert wurde und heute eine Brauerei, ein Bier-Wellness-Land (!) und mehrere Restaurants beherbergt. Die fantastischen Details siehe hier.
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I've arrived at home last night. The journey back was long and tiring but with nice breaks.
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At first we found a nice restaurant near the border and then we went to the factory shop of Dibbern chinaware after having crossed the border (I'll soon blog about the factory shop).
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The restaurant belongs to a family owned brewery in Chodove Plane near Cheb and is part of a large facility which has been completely restored and today consists of a brewery, a beer wellness land (!) and a couple of restaurants. See the fantastic details here.
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Restaurant Stara Sladovna - Alte Mälzerei - The Old Malt House


Inneneinrichtung / interior furnishings

mein Rehragout mit Speckknödel in einer Hagebuttensauce / my deer ragout with bacon dumpling in a rose hip sauce

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Das Essen war für tschechische Verhältnisse teuer und ganz ausgezeichnet. Genossen haben wir es mit einem Glas Heidelbeer-Bier (hervorragend) und Mineralwasser aus einer nahen Quelle. Ganz in der Nähe sind die drei bekanntesten Heilbäder Tschechiens: Franzens, Marien- und Karlsbad.

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The food was excellent and quite expensive for Czech standards. We enjoyed it together with a glass of blueberry beer (excellent) and mineral water from a nearby well. The three most famous baths/spas of the Czech Republic are very close: Frantiskovy & Marianske Lazne, Karlovy Vary.

2 Kommentare:

  1. To end a trip with a bit of venison is nothing short of triumphant. I'm not surprised with the highish prices you had to fork out, the upkeep of the entire estate reflects that!

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  2. Bellaphon, in comparison to the German prices for such a meal it was still cheap, I was thinking in Czech terms when I wrote about the higher prices. Furthermore, I tend to forget that everything is much more expensive near the border and in Prague.

    For instance: our lunch at the outdoor pool in Sternberk cost CZK 65 - 80 (soup and main course), that's about EUR 3, drinks excluded (LOL). The above deer ragout cost approx. CZK 250, that's about EUR 10.

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